Laat je inspireren! - Woontrends van 2023

Dit zijn dé woontrends van 2023

Nieuw jaar, nieuwe stijl!

Een nieuw jaar is voor veel mensen een nieuw begin. Als op jouw to do lijst staat dat je je huis een make-over wil geven, is het wel leuk omte weten wat 2023 te bieden heeft aan trends en kleuren. Wij begrijpen dat jij hier niet direct van op de hoogte bent. Geen zorgen; wij zetten de woontrends van 2023 voor je op een rijtje.

Het mag in 2023 weer kleurrijk worden in huis! Dit bereik je onder andere door veel groen en planten in huis te zetten; we hebben namelijk een sterke behoefte aan vrijheid en vrij ademen na een langere periode van thuis zitten, want corona lijkt alweer even geleden toch voelen we nog de effecten! Binnen en buiten worden in 2023 samengetrokken tot één geheel; hier kan op woongebied lekker speels mee omgegaan worden.

Duurzaam en kwalitatief

We moeten een beetje beter voor onze aarde zorgen en daar zijn alle trends ook naar. Zo ook de woontrends voor ons interieur en tuin. Er is meer ruimte voor tweedehands en ambachtelijke meubels, maar ook meubelen van hogere kwaliteit. Stevigere meubelen gaan langer mee en dragen dus minder bij aan de wegwerpmaatschappij. Kwaliteit betekent dat je in 2023 wel iets extra’s uit geeft, maar de woonspullen hebben de potentie om een tweede leven te krijgen als je er op bent uitgekeken. DoaBuy heeft naast alle betaalbare snuisterijen en woondecoratie ook kwalitatief hele solide meubelen van bijvoorbeeld teakhout, mangohout en acaciahout. Allen houtsoorten die bekend staat om de lange levensduur, waarbij acacia met zijn vochtbestendige eigenschappen het hoogste scoort op duurzaamheid. Beter voor het milieu en uiteindelijk ook de portemonnee dus!

Ook in home en deco komt veel mangohout terug zoals in serveerplanken en snijplanken. Daarnaast is ook bamboe een duurzame keuze. Bamboe groeit veel sneller dan hout. De stofwisseling is daarmee sneller en dus wordt er in kortere tijd meer CO2 opgenomen en zuurstof afgegeven.

Persoonlijkheid

De woontrend is; kies een uitgangspunt met persoonlijkheid! Één centraal meubelstuk wat een verhaal vertelt met unieke uitstraling en charisma. Iets wat echt past bij jou persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld altijd vrolijk, dan is een zon-gele fauteuil echt op z’n plek bij jou als zonnetje in huis. Ben je een ware natuurliefhebber, kies dan voor sky blue of diepe groentinten. Je interieur moet echt bij je personality passen! Heb je geen idee welke kleur bij je past? Google dan eens op een typische karaktereigenschap van jezelf, daar is vast een kleur aan te koppelen.
Atmosphera armchair Solaro velvet mustard Atmosphera armchair Solaro velvet mustard, Mustard, medium Sale
Atmosphera armchair Solaro velvet mustard Atmosphera
€ 229,00 € 160,30

Scandinavische rust

In 2023 hebben we veel behoefte aan licht in huis. Daarom is de Scandinavische look een trend dit jaar. De uitstraling van deze trend is vooral luchtig, veel lichte kleuren en tijdloze ontwerpen. De kamer straalt hierdoor rust uit en voelt zeer sfeervol, comfortabel en minimalistisch aan. Dit bereik je door het gebruik van essen- en beukenhout te combineren met zachte textielsoorten. Zachte en frisse tinten in de aankleding maken deze interieurtrend af.

Bohemian chique

Bohemian mag ook weer dit jaar. Mix verschillende kleuren en combineer verschillende type meubels. Deze woonstijl is elegant, vooral als je het toepast in natuurtinten en warme houtsoorten met een rode ondertoon en laagje-op-laagje effecten. Houten decoratie, franjes, diermotieven, schelpen en veren passen perfect bij deze stijl; net als planten als vijg, olijf, cactus, monstera of banaan.
Chair round velvet grey 68 x 70 x 72 cm Chair round velvet grey 68 x 70 x 72 cm, Grey, medium Sale
Chair round velvet grey 68 x 70 x 72 cm ATMOSPHERA
€ 244,95 € 171,46

Kleurtrends in 2023

Weet je heel goed wat je stijl is en gaat het jou vooral om welke kleuren in 2023 binnen de trends vallen? Dan helpen we je ook graag op weg!

Maritiem blauw is een van de nieuwe trendkleuren van dit jaar. Combineer het donkerblauw met turkoois, wit en verweerd hout en je creëert veel rust in huis.

Paars mag dit jaar overal opduiken en wordt momenteel vooral gecombineerd met natuurtinten.

Groen blijft populair, ook in 2023. En dat is ook niet vreemd, want groen is een kleur die helpt te ontspannen en het vermindert stress.

Zit er een stijl tussen waar jij enthousiast van wordt? Zet dat enthousiasme dan om in daden en geniet van alle leuke home en deco in het assortiment van DoaBuy! 

Tipje voor de zomer: een van de trends van 2023 is dat huis en tuin steeds meer in verbinding komen te staan. Trek de stijl vanuit huis door in de tuin. Binnenkort komt ons nieuwe assortiment aan tuinmeubelen online. Pak nu alvast je moment om je binnen- en buitenleven te combineren door het plaatsen van een veilige kunstmatige haard binnen en een vuurkorf buiten.