Laat je inspireren! - DoaBuy's kerstrends 2022

Kersttrends 2022

Kan jij ook nooit wachten tot het weer Kerst is? Heb jij ook een tellertje lopen zodra de zomerdagen weer korter worden? Wij in elk geval wel! En daarom volgen we ook graag de nieuwste kersttrends op de voet!

We zijn super druk geweest om ons nieuwe Kerst-assortiment samen te stellen op basis van deze trends. Van schattige glitterende kerst-dennenappeltjes tot stoere bronzen kersballen, kerstmannen en notenkrakers!

Frosty en winters

Een van de trendy kleurcombinaties van 2022 is frosty! Een mix van vooral koele ijsblauwe tinten met zilver en wit. Niet de gebruikelijke warme kleuren dus zoals rood, bruin of brons, maar fris als een besneeuwde Kerst waarin je de ijzers onder kunt binden. Wishfull thinking misschien? In elk geval levert deze combinatie een echt winters boompje op!

Voor een extra koel effect is het leuk om bijvoorbeeld ijspegeltjes, besneeuwde dennenappels of opengewerkte sneeuwvlokken in de boom te hangen.

All natural

In alle onderdelen van het dagelijks leven dringt het langzaam steeds meer door, die hang naar alles wat natuurlijk is. De natuur zorgt voor een stukje vriendelijkheid en rust en we voelen ons er gewoon happy bij. Dat zie je bijvoorbeeld terug in onze keuzes op gebied van eten en leven, maar ook in onze woninginrichting. En dit jaar dus ook in de aankleding met Kerst. Natuurlijke kleuren en materialen zijn hip!

Wat zie je dan precies terug komen? Riet, bamboo, papier en hout. Omdat de boom niet helemaal wegkomt zonder een beetje glitter en glamour wordt dit vaak gecombineerd met naturel tinten of wit. Naturel matcht dan ook weer leuk met de goud-trend. Hier kan je een hele stijlvolle combinatie van maken.

Rood terug van nooit weg geweest

Als het gaat om Kerst, is rood natuurlijk nooit weg te denken, maar het ene of het andere jaar speelt het wel een grotere of kleinere rol. En it's safe to say dat in de Kerst van 2022 er weer genoeg ruimte is voor de klassiekers!

In deze trend staat nostalgie dus centraal met een combinatie van rood, goud en donkere groentinten. Juist een hele warme boom dus! Haal de oude ornamenten van oma dus maar weer tevoorschijn! Of shop de echte klassiekers zoals paddenstoelen, dennenappels en kerstsokjes.

Romantiek all over

Naast alle basics, zien we ook elk jaar bepaalde kleurtrends. Een stijl of kleur die net in dat jaar wat meer te vinden is. Soms kan je met een paar items je boom al een hele andere sfeer geven en helemaal afstylen in de laatste trend. Maar deze trend vereist een beetje meer inzet. Maar dan heb je ook wat!

Voor sommigen misschien een beetje te vrouwelijk, maar de roze tinten en zachte materialen zijn helemaal terug. Van liefelijk poederroze en parelmoer tot aan donker roze met velours. Een klein sprookje vol bloemen, engeltjes en hartjes.Hoe cute is dat!

Dat hele zoete niet zo je ding, maar vind je roze toch wel leuk? Je kunt ook de meer hardroze kant op gaan in combinatie met warme roodtinten en goud.

Helemaal zen met goud

Al die drukke aankleding niks voor jou en heb je liever een beetje rust in huis met al die drukte en stress van alle dag? Ga dan lekker voor goud!

Met goud kan je ook nog alle kanten op. Je kunt het heel rustig houden en clean met alleen bijvoorbeeld goud en wit en niet al te spannende ornamenten, of je kan full blown in de glitters duiken en er qua vorm of formaat wat mooie eyecatchers tussen hangen. Goud blijft altijd een zekere rust uitstralen dus het wordt niet snel too much.

Wel opzoek naar een beetje rust, maar helemaal goud net iets te saai? Goud combineert ook heel fijn met bruin en brons tinten of bijvoorbeeld natuurlijke materialen zoals hout of riet.

De rust van goud is dit jaar weer helemaal terug! Weer een echte klassieker dus.

Notenkrakers

Notenkrakers! Wie kent ze niet. De grappig uitziende mannetjes met een baard en beweegbare onderkaak beschilderd met een soort old school soldatenuniform. Elk jaar zie je ze weer terug komen, van heel klein voor in de kerstboom tot super groot als decoratie opzich.

De oorspronkelijke notenkrakers waren ook echt bedoeld om noten mee te kraken. Vandaar de bewegende houten onderkaak en vandaar ook de naam van deze mannetjes. Ze waren van hout en zagen er uit als soldaten, ridders of koningen in rood met zwart. Een echte link met Kerst is er dus niet, maar het is wel een waar symbool geworden binnen de kerstversiering. Ook bij DoaBuy komen ze binnen in alle soorten, kleuren en maten!