Laat je inspireren! - Tuintrends van 2023

Dit zijn dé tuintrends van 2023

Het is zondagochtend. Het rolluik staat op een kier en je wordt wakker gemaakt door niet alleen de vrolijk fluitende vogels, maar vooral door de warme lentezonnestraal. Langzaam open je je ogen. Je droomt weg van tropische oorden. En je besluit deze dag in de tuin door te brengen, want je had gelukkig niks gepland vandaag.

Een dag in de tuin is extra geslaagd als de tuin knus, gezellig en sfeervol is. Met de volgende trends zorg jij ervoor dat jij in 2023 stijlvol de zomer doorkomt in je eigen tuin. Who needs a luxurious resort when all the happiness is at home?

Duurzaam en ecovriendelijk

Het blijft een belangrijk item in de woontrends; duurzame en ecovriendelijke tuinmeubelen. Het goed voor onze aarde zorgen krijgt een steeds belangrijkere rol in ons leven, omdat we beseffen dat we wel wat vriendelijker voor onze planeet mogen zijn. De tuinmeubelen van DoaBuy zijn erg duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van kwalitatief materiaal. Dat betekent dat ze jarenlang meegaan én dat ze over het algemeen te onderhouden zijn met water en zeep, zodat er geen schadelijke middeltjes gebruikt hoeven te worden. Hardhout, herkenbaar aan het FSC keurmerk, bamboe, metaal en rope zijn duurzame materialen.

Warme aardetinten

Jarenlang stond grijs in het rijtje van kleuren die niet in je tuin mogen ontbreken. In 2023 zijn de kleuren natuurlijker en mag je helemaal losgaan met beige, bruin, zand, warm oranje en terra. Deze kleurtinten geven meteen een warme uitstraling aan je tuin en zorgen voor een geheel. Ook groen is een kleur die blijft; vooral, zoals waarschijnlijk verwacht, past warm groen perfect in jouw tuin dit jaar. Je kunt in plaats van kiezen voor tuinmeubels in deze kleuren, natuurlijk decoreren met de leukste tuinaccessoires.

Rond en organisch

Ook qua vorm gaan we dichter naar de natuur. Waar jarenlang gekozen werd voor hoekige tuinmeubels mogen we dit jaar toch echt overgaan op de ronde en organische vormen. Kies voor tuintafels met afgeronde hoeken of ronde poten. Wanneer je toch een rechthoekige tafel kiest, kun je toch met de trend mee door een tafel te kopen met ronde soepele lijnen op de punten. Modern en strak mag in 2023 echt opvallen in de tuin. Draag deze trend en kies voor een buitentafeltje met prachtige design tegels.

Natuurlijk scoort

Het hangt een beetje samen met de duurzame trend, maar met natuurlijk materiaal wordt vooral hout bedoeld. Er is geen materiaal dat je meer het gevoel geeft een met de natuur te zijn dan hout. Hout is prachtig en duurzaam en prima geschikt om in de tuin te gebruiken. Het vraagt iets meer onderhoud dan andere kunstmatige materiaalsoorten, maar een houten meubel is uniek in zijn soort. Andere natuurlijke materialen die in de trends van 2023 voorkomen zijn keramiek en steen. Combineer deze materialen met hout, en je hebt een tuin volgens de laatste tuintrends.

Buiten en binnen zijn één

Sinds we steeds meer thuiswerken door de coronapandemie willen we graag dat binnen en buiten één geheel worden. Steeds vaker stemmen we de meubels en kleuren in de tuin af op het interieur binnen in huis. En dat is ook helemaal terecht, het is een opvallende trend in 2023. De tuin mag een eenheid vormen met de woonkamer, en moet zachtheid en rust uitstralen. Ruwe meubelen zijn een beetje uit. Kies liever voor multifunctionele ruimtes die een eenheid vormen met het interieur in je woonkamer. Dan haal je meteen het maximale woongevoel uit je woning en tuin. En als je qua sfeer en decoratie binnen en buiten op elkaar afstemt trek je de buitenwereld meer naar binnen. Zo geniet je er nog meer van en voelt je woning ook meteen een stukje groter. Win win!

Tuinstoel vs

binnenmeubel

Tuindecoratie vs

woondecoratie

Esschert Design Watering can Recycled Vintage L Sale
Esschert Design Watering can Recycled Vintage L Esschert Design
€ 25,95 € 18,16
DoaBuy lantern bamboo 21x38 cm Sale
DoaBuy lantern bamboo 21x38 cm DoaBuy
€ 16,79 € 11,75