Laat je inspireren! - DoaBuy's tips: Blijf warm deze winter

7 Tips om warm te blijven deze winter!

Het leven wordt alsmaar duurder en met de winter voor de deur wordt warm blijven ook met de dag lastiger. Als je een haard hebt en een voorraad hout kom je nog wel een eind, maar heb je die niet dan zijn er nog genoeg manieren om te besparen op die gasrekening! DoaBuy zet een paar tips op een rijtje waarmee je er deze winter toch warmpjes bij zit. En je kan daarmee meteen je woning een beetje opleuken. Twee vliegen in één klap dus! Je kan je geld tenslotte maar een keer uitgeven dus dan beter aan iets leuks.

1 Elektrische heater in plaats van gas

We moeten het er toch ook even over hebben. De meest voor de hand liggende optie is een beetje extra, lokale warmte in de vorm van een elektrische heater. Je kunt denken aan de kleine heaters met een ventilator erin die de warme lucht meteen verspreiden, maar ook infrarood heaters zijn aan een opmars bezig.

Infrarood heaters worden ook buiten vaak gebruikt en hebben als voordeel dat ze alleen objecten en mensen opwarmen en niet de lucht. Het is dus aangenaam, snug warm voor jou, zonder dat er energie verspild wordt aan het opwarmen van de lucht om je heen. En omdat ook meubels en muren opgewarmd worden geven die daarna ook hun warmte weer af.

Vind je het vooral vervelend om in een koud bed te stappen? Kijk dan eens naar een elektrische deken. Deze zet je een uurtje voordat je naar bed gaat aan en kan je dan naar wens aan laten of weer uit zetten als je je bed in stapt.

Maar alle elektrische oplossingen gebruiken natuurlijk nog steeds stroom en ook dat willen we beperken. Dus laten we snel kijken naar de snoerloze oplossingen!

2 Kleding

Een laag extra aantrekken is natuurlijk een optie en de overheid adviseert dat ook. Maar als je van je goed verwarmde kantoor en auto je huis in stapt wil je je niet helemaal hoeven verkleden natuurlijk. Daarom kies je beter voor zo’n heerlijke fluffy oversized trui met capuchon. Deze trek je lekker over je gewone kleding heen aan. Door de warme, zachte voering zit je er meteen een stuk aangenamer bij. En anders dan de heater waarmee je misschien de woonkamer kan bijverwarmen, blijft deze warme deken om je heen hangen dus hij gaat overal waar jij gaat.

DoaBuy heeft een aantal hele betaalbare modellen in diverse kleuren, voor kinderen en straks ook voor volwassenen.
Unique Living Hoodie 70x50x87 cm Xmas Unique Living Hoodie 70x50x87 cm, Red, medium Sale
Unique Living Hoodie 70x50x87 cm Xmas Unique Living
€ 23,95 € 16,76
Unique Living Hoodie 70x50x87 cm deep green Unique Living Hoodie 70x50x87 cm, Green, medium Sale
Unique Living Hoodie 70x50x87 cm deep green Unique Living
€ 23,95 € 16,76
Children's sweater unicorn Children's sweater unicorn, Pink, medium Sale
Children's sweater unicorn ATMOSPHERA
€ 16,95 € 11,86
Children's sweater dino Children's sweater unicorn, Green, medium Sale
Children's sweater dino ATMOSPHERA
€ 16,95 € 11,86

3 Sprei of plaid

Koude slaapkamer? Leg dan een lekkere warme sprei over het bed! Uiteraard kun je met je dekbed een maatje dikker gaan, of een tweede dekbed in de overtrek stoppen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een leuke sprei over het bed te gooien. Je kamer ziet er instant een stuk luxer uit en je hebt er ook extra warmte van.

Lekker op de bank in je snuggle vest maar heb je koude benen? Ga lekker onder een plaid zitten! Ook als zo’n vest niks voor jou is kan een extra dik, warm plaid van een zacht stofje heerlijk zijn om onder te kruipen tijdens het bingen. Natuurlijk kan je ook de sprei van je bed gebruiken als plaid wanneer een van je huisgenoten ermee vandoor is.
Bedspread Peggy purple Bedspread Peggy, Purple, medium Sale
Bedspread Peggy purple Unique Living
€ 65,50 € 45,85
Unique Living plaid Kody 130x160 cm Sale
Unique Living plaid Kody 130x160 cm Unique Living
€ 19,95 € 13,96

4 Kussens

Als je dan toch lekker in de bank kruipt om te bingen, hoe snug is het dan als je nog een paar lekkere kussens hebt om in, onder en op weg te kruipen. Vooral de dikkere stofjes en de velours of fluffy kussens geven extra geborgenheid.

Nog meer warmte nodig? Een kruik, magnetron-diertje of pittenzak kan je ook nog inzetten. Maar dat kost natuurlijk nog altijd gas of elektra.

5 Vloerkleed

Stap 1 bij het niet koud hebben is warme voeten! Dikke sokken of sloffen is natuurlijk een no-brainer, maar als je geen vloerverwarming hebt, denk dan vooral ook eens aan een vloerkleed! Veel kou die we ervaren is optrekkende kou vanaf de vloer. Een kleed is fijn aan je voeten, goed voor geluid en isolatie, en je kan je woninginrichting er helemaal mee ophalen! Heb je toch mooi twee vliegen in één klap!

6 Kaarsen

Kaarsen geven dan niet de hoeveelheid warmte van een kachel, maar ze geven wél meer warmte af dan een LED-kaarsje. En een gezellig flakkerend vlammetje op tafel is natuurlijk ook goed voor de mood. Bij de koude, donkerdere dagen die eraan komen hoort ook gewoon een gezellig kaarsje. Voor de veiligheid kan je die wel beter in een waxinehouder of kaarsenstandaard zetten. En daar hebben wij meer dan genoeg keuze in voor elk interieur!

7 Warme chocomelk!

Oké, misschien een beetje kort door de bocht. Koffie of thee, of een andere warme drank kan natuurlijk ook, maar warme dranken verwarmen je letterlijk vanbinnen! Dus kies een fijne mok en geniet!