Laat je inspireren! - Sfeervolle winter

Geniet van warmte en sfeer

Tijdens de donkere dagen van het jaar, buiten de kerstperiode, kijken de meeste mensen alweer uit naar het lengen van de dagen en de belofte van zon en terrasjes. Maar eigenlijk is dat zonde! Ook de donkere en koude dagen kun je heel sfeervol en warm doorbrengen. Als je er toch doorheen moet, kun je er net zo goed van genieten! Bring it on!

Indoor

Eerst het huishouden
Stap 1 is altijd; Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Niks is zo storend als rommel in huis wanneer je rustig wilt genieten. Berg je ongebruikte spullen op in een stof- en waterdichte opbergbox en doe een snelle schoonmaak met een plumeau, bezem en dweil. Klaar? Goed! De eerste hobbel is genomen nu ben je klaar voor de leuke klusjes.

Kleed je woonkamer aan
Begin met de aankleding van de zithoek. Misschien is het een beetje veel om je meubels te vervangen, maar een nieuwe lekkere lounge stoel kan veel doen voor de styling, maar ook voor het woongenot!. En ander leg je lekker zachte sierkussens neer die bij de kleuren van je interieur passen. Of je kiest een nieuwe hippe kleur. Vergeet niet om een plaid neer te leggen, ook al kruip je dicht tegen elkaar aan, het is heerlijk om samen onder een dekentje te verdwijnen tijdens het kijken van een film.

Geur is ook heel belangrijk voor de mood en ook voor herinneringen. Veel herinneringen zijn gekoppeld aan een geur, zoals de appeltaart van oma, de after shave van pa of de shampoo van je liefje. Conclusie? Zorg voor een lekker geurtje in huis met een diffuser of geurkaarsjes. Kaarsen doen het altijd goed, dus zoek een paar leuke theelichthouders en breng sfeer, warmte en een lekker geurtje in één.

Op zoek naar instant sfeer zonder enige moeite te hoeven doen? Denk dan eens aan een kunsthaard. Perfect voor binnen; zeker als je geen haardvuur kunt branden. Met een namaak haard kun je veilig genieten van volle romantiek. De houtblokken zijn gemaakt van kunststof en zo vormgegeven dat het net echt vuur lijkt. En als je de timer aan zet hoef je na een leuke avond geen rekening te houden met het haardvuur, dan gaat het namelijk vanzelf weer uit. Helemaal veilig en vrij van uitstoot.
Nina Scented candle 500 gr vanilla Sale
Nina Scented candle 500 gr vanilla ATMOSPHERA
€ 5,95 € 4,16
Sunware Sigma Home box 32L blue Sunware Sigma Home box 32L blue, Blue, medium Sale
Sunware Sigma Home box 32L blue Sunware
€ 11,95 € 8,36
Artificial fireplace with LED 46x23.5x56 cm Artificial fireplace with LED 46x23.5x56 cm, Black, medium Sale
Artificial fireplace with LED 46x23.5x56 cm Anna's Collection
€ 69,95 € 48,96
Artificial campfire with LED 29x18x14 cm Sale
Artificial campfire with LED 29x18x14 cm Anna's Collection
€ 33,95 € 23,76

Outdoor

Stel je voor... het is een heldere avond en als je in de lucht kijkt, lijk je wel omringd door sterren. De volle maan staat aan de hemel en geeft een prachtig licht in je tuin. Het is de pracht van de natuur waar je helemaal gratis van kan genieten.

Maar ja, het is winter in Nederland dus waarschijnlijk is het koud. Waterkoud. Dealbreaker? Nee hoor! We houden wel van een uitdaging, toch? Tijd om gezellig een vuurtje te stoken! Lekker avontuurlijk, lekker warm en heel sfeervol. 

Een veilig vuurtje stoken doe je het beste in een speciale vuurschaal of vuurkof met eventueel een speciale spatdeksel tegen het rondwaaien van asdeeltjes. Gebruik altijd goed gedroogd hout en stook volgens de Zwitserse methode om zo min mogelijk vervuiling en overlast te geven voor de omgeving. Je kunt hout opslaan in een schuur, maar er zijn ook bijzonder stijlvolle houtopslag rekken voor en ook houtopslagbankjes waar je op zitten kan. Zeker bij beperkte ruimte is dat een ideale keuze!

Dus...de enige vraag is is; ga jij voor een ouderwetse open vuurkorf van metaal die je op de grond zet, of ga je voor een decoratieve vuurhaard die ook meteen de rook door de schoorsteen afvoert.

Verder kun je het buiten extra sfeervol maken met kaarsjes en een dekentje om onder te kruipen terwijl je nipt van een glas wijn en snoept van heerlijke kaasjes op een van onze mooie serveerplanken.