Laat je inspireren! - Lekker barbecueën in de winter

Lekker BBQ-en in de winter!

Gewoon weer eens wat anders

Stel je voor: je kijkt naar buiten en je tuin is omgetoverd in een stukje winters paradijs vol sfeer. Niet alleen nodigt de tuin je uit om naar buiten te komen, je ziet ook de barbecue staan. De heerlijke geur en het sissende geluid maakt dat jij, ondanks de winterse weersomstandigheden, naar buiten gaat. Terwijl je opwarmt met een warme glühwein, kom je even helemaal tot jezelf. Dit wordt een heerlijke winterbarbecue.

Zie je het al voor je? Het is niet erg als je nu nog bibbert bij de blik naar buiten. Als je niks aan de aankleding doet, kan de tuin nu ook aanvoelen als een kille, natte plek. Met de tips van DoaBuy maak jij van jouw tuin echter een supergezellige plek om samen met je vrienden en familie heerlijk te barbecueën.

Droog en warm

Het organiseren van een leuke en gezellige winter barbecue begint bij het bedenken waar het feestje plaatsvindt. Het barbecueën zelf gebeurt uiteraard buiten, maar je kan zowel binnen als buiten alle heerlijkheden opeten. Binnen maak je het vaak gemakkelijk gezellig zonder al te veel moeite, het nadeel is een vies huis door alle mensen die steeds naar binnen komen nadat ze een kijkje bij de kok hebben genomen.

Maak het jezelf gemakkelijk en geef je barbecue in stijl buiten in de tuin. Hoe? Daar helpen wij je bij!

Je wil natuurlijk wel droog staan, want in Nederland weet je het nooit met het weer. Heb je een adfakje of carport aan je huis dan is dat een top plek. Heb je dat niet? Dan is een partytent een prima alternatief. Zet de palen goed vast, zodat de tent met een windvlaag niet meteen wegwaait. Maak het extra leuk door twee tenten van 3 bij 3 meter te plaatsen en al je gasten zitten droog en warm.

En dan de warmte! Met een heater zorg jij ervoor dat je gasten niet zitten te bibberen. Extra sfeervol is een vuurkorf waarin de dansende vlammen en de knispergeluidjes een romantisch effect geven. Paar lekkere warme plaids erbij en je bent ready to go!
DoaBuy boot brush 34x27 cm Sale
DoaBuy boot brush 34x27 cm DoaBuy
€ 14,49 € 10,14
Unique Living plaid Kody 130x160 cm Sale
Unique Living plaid Kody 130x160 cm Unique Living
€ 19,95 € 13,96

Aankleding

Niks is zo bepalend voor een feestje als de feestlocatie. Zeg zelf, als je uit eten gaat verwacht je toch een kaarsje en een zachte verlichting, anders voelt het toch niet hetzelfde. Daarom is het belangrijk om ook de winterbarbecue locatie sfeervol aan te kleden. Hang aan de partytent of carport gezellige lichtgevende ballen of sfeervolle clusterverlichting of zet in de tuin een eik met lichtjes. Kerstverlichting is echt niet alleen leuk met de Kerst! Je kan je tuin in een sprookje veranderen in plaats van een donker zwart gat.

Een rustiek sfeertje is extra leuk met een winter bbq. Leg over de stoelleuning warme dekens en gebruik houten boomschijven als onderzetter. Zet een grote plant in een hoek, en maak het extra feestelijk door pluimen tussen de bladeren te steken. Een tafelkleed met sfeervolle theelichtjes of kandelaars maakt het af. Je gaat meteen van kale tuintafel naar sfeer to the max! Wil je nog een ander geurtje naast al dat lekkers van de bbq, denk dan eens aan heerlijke geurkaarsen met een winters tintje zoals kaneel of andere kruiden. Als je zorgt voor een goede aankleding weet je zeker dat je gasten nog lang napraten over jouw winters barbecuefeest!

Kies je BBQ

Toch wel het belangrijkste van het feestje! De barbecue zelf! Zorg voor de traditionele barbecuesmaak en bereid je vlees op kolen met een houtskool BBQ die je kunt sluiten zodat de warmte beter in de BBQ blijft.

Niet zo'n zin om te wachten tot de kolen warm zijn? Of mag je niet op kolen barbecuen waar jij woont? Cheaten met gasbarbecue kan ook. Super snel aan en binnen een mum van tijd zitten jouw gasten lekker te eten.

Gasbarbecue niet zo je ding? Barbecueën op elektriciteit is helemaal van nu en doet niks af aan de smaak. Je elektrische barbecue is plug en play en je kunt super makkelijk de temperatuur regelen zodat je even wat langer tussen de bites kan wachten. Mocht je de eters inhalen met je snelle BBQ-skills.

Don’t forget the dishes!

Je lijkt klaar te zijn voor een geweldige winterse barbecue in de tuin. Er ontbreekt nog één ding; het servies! Geen zin in afwassen? Of bang dat er wat breekt? Dan kun je papieren bordjes en met wegwerpbestek overwegen. Iets minder milieuvriendelijk, maar soms dient gemak de mens.

Wil je helemaal in stijl? Serveer dan van een leuk nieuw serviesje en nieuwe glazen. Geeft wel net dat beetje extra, zeker op een gedekte tafel!

Om je hapjes mooi uit te laten komen kan je een mooie serveerplank of chique etagère kiezen. Serveer brood in een broodmandje en het dessert in een stolp met onderbord. Hoe fancy is dat! Presenteer het vlees dat klaar is op een bord dat je op een plateau zet en zet groenten en salades in een mooie schaal op de buffettafel. Zeker weten dat jouw gasten niks tekort komen tijdens het diner. 

Jij bent er nu helemaal klaar voor om je gasten te ontvangen. Make it a party to remember. Leuk idee om mee af te sluiten: geef je gasten aan het eind van de avond een fotolijstje cadeau met een quote zoals ‘We didn’t realize we were making memories, we just knew we were having fun’.

Geniet van jullie speciale winterse barbecue! Het belangrijkste is en blijft het gezelschap.